Αξιολόγηση Χρήστη: 3 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων (γνωστός και ως αστρολάβος των Αντικυθήρων ή υπολογιστής των Αντικυθήρων) είναι ένα αρχαίο τέχνημα που πιστεύεται ότι ήταν ένας μηχανικός υπολογιστής και όργανο αστρονομικών παρατηρήσεων, που παρουσιάζει ομοιότητες με πολύπλοκο ωρολογιακό μηχανισμό.

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Πηγή http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231062177

Αντικατάσταση του βιβλίου και του μαυροπίνακα με το e-book και τον ηλεκτρονικό διαδραστικό πίνακα, επιμόρφωση των καθηγητών στα νέα μέσα και προσομοίωση των γενικών εξετάσεων με τη χρήση υπολογιστή, είναι μερικές από τις όψεις του της ψηφιακής διάστασης του Νέου Σχολείου, το «οποίο αρχίζει να μπαίνει από τη φετινή χρονιά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης».

Οι τρεις βασικοί άξονες που αποτελούν την ψηφιακή πολιτική για το Νέο Σχολείο αφορούν τις υποδομές και τον εξοπλισμό, την εκπαίδευση των δασκάλων σε αυτά τα νέα ηλεκτρονικά και διαδραστικά μέτρα και κυρίως τη μετατροπή του εκπαιδευτικού υλικού σε ψηφιακό. Βασικά εργαλεία του μαθητή δεν θα είναι πια το βιβλίο και ο πίνακας, αλλά το ηλεκτρονικό βιβλίο και ένας ηλεκτρονικός διαδραστικός πίνακας.

Κατά την επίσημη παρουσίαση του «ψηφιακού σχολείου» στους μαθητές του νεόδμητου 1ου Επαγγελματικού-Γενικού Λυκείου Μούδρου στη Λήμνο, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι το όραμα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου -στον οποίο έδωσε το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο- που μπορεί να αποτελέσει πρωτοπορία με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Ο  πρωθυπουργός συνεχάρη τόσο την Άννα Διαμαντοπούλου όσο και τον εισηγητή του «ψηφιακού σχολείου», γενικό γραμματέα Βασίλη Κουλαΐδη, καθώς και τους καθηγητές για το μεράκι τους και τους μαθητές για τη διάθεση για μάθηση.

Επισκεψιμότητα

6.png1.png6.png6.png1.png
Σήμερα90
Σύνολο61661

Πρόσφατες Ενημερώσεις